Szocialista szórólapban a választási értesítő

InfoRádió / MTI
2006. április 19. 19:20
Budapesten a helyi választási bizottsághoz fordul a II. kerületi Fidesz, mert egy MSZP-s csomagban jutott el a választási iroda tájékoztatója a postaládákba. A Magyar Posta az állítás miatt beperli a Fideszt.

Balsai István fideszes képviselő elmondta: a választási iroda második fordulóról szóló értesítését a szocialista párt szavazólapmintáját is tartalmazó szórólapjába hajtották bele, és az egész csomag egy borítékban került a postaládákba.

A politikus úgy fogalmazott: ez a legsúlyosabb visszaélés, amely alkalmas a választók megtévesztésére.

Szalai Tibor, a választókerület választási irodájának vezetője azt mondta: arra kötöttek szerződést a postával, hogy boríték nélkül kézbesítse az értesítőket.

Közben a Fidesz arról számolt be, hogy a XVI. kerületben is együtt kézbesítik az értesítőt az MSZP-s kampánylappal.

Nyakó: a Fidesz rágalmaz

Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint a Fidesz "a választók tömeges megtévesztésének bűnébe esik", hiszen rágalmaikról pontosan tudják, hogy valótlanok.

A szocialista politikus azt mondta: az MSZP a postával kötött szerződés alapján egy olyan szórólapot juttat el a választókhoz, amelyen jól látható módon szerepel a kiadóként a párt neve és a felelős kiadó személye is.

Perel a posta

Valótlannak nevezte a Fidesz képviselőjének állítását Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Rt. szóvivője, aki azt mondta: perre mennek, és jogi úton vesznek elégtételt "üzleti hírnév rontása miatt".