eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Már tart az allergiaszezon

A késői kitavaszodás miatt eltolódott az allergiaszezon kezdete. Mostanában a mogyoró, az éger, a nyír, valamint a kőris pollenje bánthatja az arra érzékenyeket.

Ezek a növények április végéig ontják a pollent, akkortól azonban már a fűfélék is virágozni kezdenek, amelyek tovább növelhetik az érzékenyek tüneteit.

Kósa Lajos allergológus az InfoRádióban azt mondta: a betegség inkább a városiakat gyötri. Itt a légszennyeződés megváltoztatja a pollenek természetét, genetikailag is módosulhatnak.

A szakember a gyógyszeres és immunterápia mellett azt javasolja az allergiásoknak, hogy ha hazaérnek lakásukban öltözzenek át. Hajukat lehetőleg naponta mossák meg, otthonaikat pedig csak éjszaka szellőztessék, ekkor ugyanis a pollen is leül a levegőben.

A kötőhártya-gyulladásban szenvedőknek ajánlott a napszemüveg is - tette hozzá Kósa Lajos.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×