Egyre több ásványvizet iszunk

Infostart
2006. április 19. 14:00
Az ásványvizek forgalmának fellendülése az idén is folytatódik az ACNielsen Piackutató előrejelzése szerint. Az éves kiskereskedelmi forgalom értékben 34 milliárd forint lesz.

Magyarországon átlagosan egy ember 68 liter ásványvizet iszik évente - derül ki a piackutató felméréséből. Nevihostényi Éva a cég marketingigazgatója szerint, csak az ásványvizek forgalma növekszik, de az emberek évek óta ugyanazokat az ízeket kedvelik.

A magyarok elsősorban szénsavas ásványvizeket isznak, a kiskereskedelemben eladott ásványvizek 70 százaléka buborékos. Ezt követi a szénsavmentes, majd az enyhe vizek eladása, a legkevesebb pedig az ízesítettekből fogy. A termékek ára csökkent az utóbbi időben.

A legtöbb ásványvizet Budapesten és Pest megyében isszák, itt adják el az éves forgalom 39 százalékát. Ugyancsak ebben a régióban értékesítik a legtöbb jeges teát, bár ebből a frissítőből kevesebb fogy, mint ásványvízből. Az elmúlt évben a fogyasztás meghaladta az 55 millió litert. A legkedveltebb a citromos, ezt követi az őszibarack ízű

Mind jeges teából, mind ásványvízből a másfél literes kiszerelés a legkedveltebb. Ezt a fél literes követi, bár ennek piaci részesedése mind a két kategóriában néhány százalék.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást