eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Biztonsági őrök vigyáznak a szavazatokra

Biztonsági őrök őrzik az érintett 20 fővárosi választókerületben azokat a szavazóurnákat, amelyeket a külföldi szavazatok egy héttel későbbi megérkezéséig nem szabad felnyitni. Tiba Zsolt főjegyző, a Fővárosi Választási Iroda vezetője elmondta, hogy a szavazólapokat még az esetleges csőtörésektől is meg akarják védeni.

A főváros 20 egyéni választókerületében, ahol 2. fordulót tartanak, lesz egy szavazókör, amelynek urnáit egy hétig őrizni kell, amíg a külföldi szavazatok is beérkeznek.

Tiba Zsolt főjegyző, a Fővárosi Választási Iroda vezetője az InfoRádióban elmondta, hogy az érintett urnákat bontatlanul kell megőrizni.

Az urnákat az adott kerület polgármesteri hivatalának biztonsági őrei őrzik majd, mert a rendőrség bevonását nem tartják indokoltnak.

A főjegyző közölte még, hogy nemcsak esetleges betörésekre kell gondolni, hanem olyan véletlen balesetekre is, mint egy csőtörés.

Török Gábor politológus szerint elképzelhető, hogy vasárnap este nem derül ki, ki nyerte meg a választásokat.

Hozzátette, hogy a választási eredmények csak azokban a választókerületekben lesznek bizonytalanok egy hétig a szavazás után, ahol az eredmény az első két jelölt között csak néhány százalék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×