Az oktatási biztos a rektor autójáról és a tandíjakról

Infostart
2006. április 19. 19:38
A Népszabadság szerint az oktatási jogok biztosa arra buzdította a térítési díjak kapcsán a hallgatókat, hogy szúrják ki a rektor autójának a kerekét. Aáry Tamás Lajos az InfoRádiónak nem cáfolta egyértelműen, hogy elhangzott volna ilyen mondat a március 15-én Győrött tartott diákújságírói konferencián, ugyanakkor hangsúlyozta: a beszélgetésen forradalmi helyzetekről volt szó.

Az InfoRádión keresztül arra kérem a hallgatókat, hogy még véletlenül se szúrják ki a rektor autójának kerekét - jelentette ki az oktatási jogok miniszteri biztosa.

Aáry Tamás Lajos ugyanakkor érthetetlennek tartotta, hogy miért egy hónap múlva ír a sajtó egy konferencián folytatott beszélgetésről.

Hangsúlyozta: március 15-én a forradalomról, diáklázadásokról beszélve elmondta, az elmúlt időszakban a diákoknak egyetlen alkalmuk lett volna arra, hogy aktívabban fellépjenek. Akkor, amikor jogtalanul szedtek tőlük tandíjat.

Nehéz rekonstruálni, hogy az ezután elhangzott ötletbörzén melyek voltak az én szavaim - mondta a biztos.

Arra kérte a hallgatókat: véletlenül se szúrják ki a rektor autójának kerekét, de használjanak fel minden jogszerű eszközt érdekeik védelme érdekében.

A rektor jogi lépéseket tervez

A Budapesti Gazdasági Főiskola rektora döbbenten fogadta az oktatási jogok biztosának kijelentését.

Roóz József rektor visszautasította Aáry Tamás Lajos azon nyilatkozatát, hogy az intézmény 20 millió forintot lopott ki a hallgatók zsebéből.

A rektor az InfoRádióban hozzátette: a nyilatkozat miatt jogi lépéseket tervez.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Roóz József, a BGF rektora
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást