A szegény MÁV-ot az ár is húzza

Infostart
2006. április 18. 18:17
Napi 40 millió forint többletköltséget okoz a vasúti áruszállításban az árvíz; a Dunán levonuló áradások által okozott kár helyreállítási költsége eléri a 360 millió forintot. Ha az árvíz miatt késik egy vonat, a vasúttársaság nem téríti vissza az IC pót- és helyjegydíjait.

A vasúttársaság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a dunai árvíz költségeit tudják megbecsülni, itt több szakaszon is meg kellett erősíteni a vasúti töltéseket, amelyek nyúlgátként szolgálták az árvíz elleni védekezést.

Kavalecz Imre hozzátette: a komáromi térségben 120 millió forintba kerül majd a helyreállítás. Az Almásfüzitő-Esztergom szakaszon a helyreállítás költsége 200 millió forintot tesz ki.

Utóbbi vonalon várhatóan csak április végén indulhat el a közlekedés.

A szóvivő közölte: a Duna-menti vasúti pályák helyreállításának teljes költsége 360 millió forint; ahhoz azonban, hogy ezek a töltések a jövőben jobban bírják az árvizeket, körülbelül 980 millió forintra lenne szükség.

A vasúti árufuvarozásban napi 40 millió forint többletköltség jelentkezik; a személyszállításban ezt nem tudjuk pontosan, de ott is nagy a veszteség - hangsúlyozta Kavalecz Imre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kavalecz Imre az árvíz okozta károkról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kavalecz Imre az árvíz költségeirõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást