Orbán Viktornak fáj a vidék tespedtsége

InfoRádió / MTI
2006. április 16. 11:49
A falusi szavazókra is számít az országgyűlési választások második fordulójában a Fidesz elnöke, aki erről a Magyar Rádió egyik műsorában beszélt.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: "van még egy komoly tartalék (...). Fáj nekem az, ahogy a vidék tespedt és mozdulatlan. Az egyik stratégiai célom egyébként az volt ebben a kampányban, és ebben kudarcot vallottam (...), hogy a budapesti részvételi arányhoz közelítsük (...) a vidéki részvételi arányt".

Hozzátette: a vidéki szavazók passzivitásának okát még nem ismeri.

Orbán Viktor közölte: az MDF tagok, a helyi vezetők és a szavazók között sokan vannak, akik a kormányváltás érdekében szavaztak a kisebbik jobboldali pártra, ezért erre a körre szintén számít a második fordulóban.

A politikus miniszterelnök-jelöltségéről való lemondásával kapcsolatban azt mondta: két, egyaránt fontos szempontot kellett figyelembe vennie a döntéskor. Ezek a hűség és az áldozat.

A Fidesz elnöke úgy vélekedett, a választások első fordulója után derült ki, hogy a Fidesznek van esélye arra, hogy kormányt alakítson, de "csak a demokrata fórummal együtt, önállóan nem".

Ám kiderült az is, hogy az MDF "belőlem nem kér" - mondta Orbán Viktor, aki szerint most nem érdemes azzal foglalkozni, hogy az MDF miért döntött így, hiszen az idő kevés, most cselekedni kell.