Az MDF nem tegnap veszett össze a Fidesszel

Infostart
2006. április 16. 13:32
Csizmadia Ervin szerint a Fidesz és az MDF viszonya nem az elmúlt napokban romlott meg. A politológus az InfoRádiónak azt mondta: az MSZP és az SZDSZ közötti gyors megegyezést valószínűleg Gyurcsány Ferenc személyes kapcsolatai dönthették el.

Az elemző nem érti, hogy a Fidesz vezetői és szavazói számára miért  újdonság az, hogy a jobboldal két pártja nincs beszélőviszonyban egymással.

Csizmadia Ervin szerint az igazi meglepetés az MDF első fordulós választási sikere, hiszen a párt - legalábbis a két nagy politikai erőhöz képest - nem folytatott erős kampányt. A politológus emlékeztetett arra, hogy Dávid Ibolya a kampányidőszak jó néhány napját külföldön töltötte.

Az SZDSZ büszke a múltjára és a rendszerváltó teljesítményére, tehát nem olvad be az MSZP-be, de a szoros együttműködés elképzelhető - fejtette ki Csizmadia Ervin.

A két kormánypárt gyors megegyezését az elemző Gyurcsány Ferenc személyes jó kapcsolatainak tulajdonítja.

"Gyurcsány Ferenc laza alkata fekszik az SZDSZ-nek" - fogalmazott Csizmadia Ervin, aki szerint a Fidesznek a két forduló között jobban kell koncentrálnia a fiatalok és a vidéki szavazók meggyőzésére.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást