Van, ahol már a padláson folyik a Tisza - Képgaléria!

Infostart
2006. április 15. 13:08
Szolnoknál a belvárosi Tisza-szakasz támfalait erősítik, de a polgármester szerint nem lesz probléma, "megfogják a vizet". Árad a folyó az alsó szakaszon is.

Botka Lajosné az Inforádióban azt mondta, hogy a vízszint elérte az 1999-es 975 centimétert, és várhatóan, még 15 centimétert emelkedik a folyó.

A szivárgások folyamatosak. Szolnok szívében meg kell erősíteni a támfalakat, a vízügyes szakemberek folyamatosan hordják a homokzsákokat - közölte a polgármester.

Elmondta, hogy a munkák közben illegálisan bekötött, a Tiszába vezető csatornára bukkantak, amelyet el kell tömíteni, nehogy feltörjön a víz.

Úgy tűnik, a gátak elég magasak, bírni fogják a terhelést. A város meg fog menekülni, meg tudjuk fogni a vizet - jelentette ki Botka Lajosné.

Áradás a Tisza alsó szakaszán is

A Tisza folyamatosan árad Szegednél, a tetőzés a húsvéti ünnepek alatt várható minden eddiginél magasabb vízállással - mondta el az InfoRádióban az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság ügyeletvezetője.

Priváczkyné Hajdú Zsuzsanna hozzátette: a gátakat megerősítették, a városban pedig két helyen is önkénteseket toboroznak.


Vízben a mártélyi Hullámtér étterem fotó: www.promenad.hu) Képgaléria

Az előrejelzések szerint a töltések magassága megfelelő, ezért nem kell lesz szükség kitelepítésekre.

Nehezíti a helyzetet, hogy a déli országrészben nemcsak a megáradt folyók, hanem a belvíz ellen is védekezni kell.

Tízezren a gátakon

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban közölte: tíz és fél ezer dolgozik a gátakon, és ugyanennyien állnak készenlétben is.

Dobson Tibor elmondta: felkészültek arra, hogy kitelepítsék az embereket a veszélyeztetett területekről, ha az szükséges lesz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Árvíz - Priváczkyné Hajdu Zsuzsanna
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Árvíz - Dobson Tibor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Árvíz - Botka Lajosné
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást