eur:
394.75
usd:
370.7
bux:
65114.77
2024. április 19. péntek Emma

Tízezer ember védekezik a tiszai gátakon

Magyarországon még 174 települést veszélyeztet az ár- és a belvíz - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor elmondta: a védekezésben tízezer ember vesz részt és legalább ugyanennyi áll készenlétben.

Hozzátette: a Dunán már visszavonták az árvízvédelmi fokozatot, de a tiszai árvíz továbbra is 67 települést veszélyeztet.

Szólt arról is, hogy 17.318 ember, illetve 4.345 épület van még veszélyben.

Dobson Tibor közölte: a készenlétben állók között hétezer civil van, akiket polgári védelmi feladatok ellátására készítettek fel, és két órán belül mozgósíthatók.

Rajtuk kívül kétezer katona, valamint ezer tűzoltó és hivatásos polgári védelmi szakember tud szükség esetén azonnal segíteni.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×