eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma

Plázát minden városba!

A régióban Lengyelországban épült a legtöbb pláza tavaly. Budapest, Prága és Pozsony összehasonlításában Varsóban az egyik legalacsonyabb az üzletek bérleti díja.

A portfolio.hu-n arról olvashatunk, hogy a régióban Lengyelországban építették a legtöbb plázát 2005-ben. Mintegy 10 százalékkal bővült ugyanis a tavalyi évben a kiskereskedelmi ingatlanok összterülete Lengyelországban. A beruházások nagy része a - régióban szintén egyedülálló módon - nem a fővárosban valósult meg, hanem a nagyobb vidéki városokban.

A Népszabadság arról ír, hogy másfél-két százalékos eredményt ért el a választáson az Élőlánc négy egyéni jelöltje. A párt elnöke jobbra számított ugyan, de nem lepődött meg. "Nem vagyunk elkeseredve, mert tudtuk, hogy nem tehetünk csodát, de ennél azért jobb eredményre számítottunk" - mondta Lányi András. A nem sokkal a választások előtt megalakult párt nem tudott területi listát állítani, egyéni jelöltjeinek eredményét minimális ráfordítással tudta elérni. "A pártfüggő médiába nem tudtunk bekerülni. Csak az élő kapcsolatainkra, segítő társakra számíthattunk" - közölte a párt elnöke.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy a gazdakörök szövetsége szerint az őstermelők egy részének tönkremeneteléhez, a kis feldolgozóüzemek bezárásához vezethet az a rendelettervezet, amit a szaktárca az állati eredetű termékek higiéniai szabályozásával kapcsolatban készített. Eközben Gyurcsány Ferenc az egészséges magyar élelmiszerrel kampányolt. Az érdekképviselet álláspontja szerint ugyanis a tervezet nem szolgálja a hazai piac védelmét, és a helyi feldolgozóüzemeket, valamint az őstermelőket az ellehetetlenülés szélére taszítja.

Az index.hu arról ír, hogy júniusban próbaútra indítják a világ első üzemanyagcellás mozdonyát. Így hamarosan nemcsak a világ leggyorsabb, hanem legtisztább vonatai is Japánban futnak majd. Az országban minden nap több millió ember jut el a munkahelyére vasúton, és nem is akármilyen szerelvényeken. Az East Japan Railway társaság a napokban mutatta be a világ leggyorsabb vonatját, és bejelentette, hogy júliusban elindul az első üzemanyagcellás mozdony tesztje.

A Világgazdaság cikke szerint az év első hónapjaiban várakozáson felül nekiiramodott a regisztrációs adó - a bevételek messze meghaladták a tervezett összeget. A lap információi szerint az első negyedévben mintegy 19 milliárd forint folyt be, a tavalyi első három hónaphoz képest több mint 80 százalékos a növekedés, és az idei költségvetési tervek is csaknem 40 százalékkal túlteljesültek.

A Napi Gazdaság arról számol be, hogy a kampány uralja tavasszal a lakáspiacot is, de nem a választások miatt, hanem mert ebben az időszakban elsősorban a hiteltermékek reklámozásával vannak elfoglalva a bankok. Tapasztalataik szerint egyelőre nem érződik a hitelkeresleten, hogy az igénylők komoly változásokra számítanának a lakástámogatási politikában, pedig a pártok fűt-fát ígértek a szavazóknak a programjaikban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×