Még mindig érdemes jogásznak menni?

Infostart
2006. április 14. 12:20
Jogászból és közgazdászból sok van, nyelveket beszélő informatikus vagy mérnök iránt viszont nagy az igény. Az elmúlt években így foglalták össze a szakértők a magyar munkavállalók lehetőségeit. A profession.hu álláskeresési portál adatai szerint tévhit, hogy nehéz jogászként elhelyezkedni.

A cég marketing menedzsere az InfoRádióban elmondta: a vállalatok a jogászok mellett főként informatikusokat és mérnököket keresnek. Túlkínálat van marketingesekből, értékesítési szakemberekből, és azokból, akik adminisztratív területen akarnak elhelyezkedni.

Mészáros Márta elmondta azt is, hogy a náluk regisztrált álláskeresők felének van középfokú nyelvvizsgája, ez azonban gyakran nem jelent középfokú nyelvtudást.

A munkaadók, főleg a multinacionális cégek az utóbbi időben nyitottak a pályakezdők felé is, és már nemcsak szakmai háttérrel rendelkező munkavállalót keresnek, hanem gyakorlatot is hirdetnek.

Közölte azt is: még mindig érdemes jogásznak és ügyvédnek menni, a jog, közigazgatás kategóriában ugyanis még mindig kevesen jelentkeznek egy-egy álláshirdetésre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást