eur:
393.82
usd:
368.47
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az MSZP kampánycsendet sértett

A Legfelsőbb Bíróság végzése szerint az MSZP megsértette a kampánycsendet azzal, hogy április 8-án regisztrált felhasználóinak kampánytartalmú hírlevelet küldött. A testület döntésével megváltoztatta az Országos Választási Bizottság ezzel ellentétes korábbi határozatát.

Egy magánszemély április 8-án nyújtott be kifogást az OVB-hez. A kifogásoló sérelmezte, hogy az MSZP honlapjáról aznap reggel, a kampánycsend idején hírlevelet küldött szét elektronikus levélcímekre, amelyben arra buzdította a címzetteket, hogy az MSZP jelöltjeire és listájára szavazzanak.

Az OVB vasárnap közzétett határozatában azt állapította meg, hogy a kampánycsend idején zártkörűen terjesztett elektronikus levél alkalmas ugyan a választópolgárok befolyásolására, de annak megrendelésével éppen ők igénylik ezt. A testület ezért a kifogást elutasította.

A Legfelsőbb Bíróság ezzel szemben arra hívja fel a figyelmet, hogy a törvény nem tesz különbséget aszerint, hogy a választópolgár kívánja-e választói akaratának befolyásolását, vagy sem. Ezért az OVB határozata törvénysértő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×