Kecskeméti maffiaper: 68 év fegyház

Infostart
2006. április 13. 16:21
Összesen 68 év fegyházbüntetést osztott szét első fokú ítéletében a Kecskeméten folyó maffiaper vádlottjaira a bíróság. Bűnszervezet tagjaként elkövetett bűncselekmények miatt a tizenegy vádlott közül kilencet elítéltek, ketten felmentést kaptak.

Radnai László elsőrendű vádlott 12 év fegyházbüntetést kapott, mivel a bíróság szerint nem csupán ő irányította a bűnszervezetet, hanem emberölés előkészületében és fegyvercsempészetben is bűnös, ezért feltételes szabadlábra sem bocsátható.

A másodrendű vádlottat, Mészáros Pétert mint társtettest 10 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, szintén emberölés előkészülete és fegyvercsempészés miatt. A rendőrség szerint Mészáros Péter szintén a szervezett bűnözői csoport egyik vezetője volt.

A vád szerint Csüllög Zsigmond és Ferencsik Attila voltak a követelések végrehajtói. Csüllög Zsigmond 5 év fegyházbüntetést kapott, Ferencsik Attilát pedig 6 évre ítélte a bíróság.

A bíróság az egyik vádlottat, egy szerb-montenegrói állampolgárságú férfit 10 év fegyházbüntetés mellet az ország területéről is végleg kiutasította.

Területfoglalás

Az ítélet bizonyítottnak találta: a jól szervezett csoport 2004 áprilisában úgy döntött, hogy leszámol egy rivális társasággal, és átveszi annak Balaton menti érdekeltségeit.

A végrehajtás érdekében feltérképezték a célszemélyt, bérgyilkosokkal vették fel a kapcsolatot és Szerbiából mintegy másfél millió forintért több alkalommal is nagy mennyiségű lőfegyvert, lőszert szereztek be.

A hatóság négy személlyel kötött vádalkut. Szakértők szerint a bűnszervezet bizonyítása és tagjainak elítélése első fokon eddig példa nélküli a magyar kriminalisztika történetében.

A per május elején kezdődött a kecskeméti bíróságon, és több mint hatvan napig tartott. Az eljárás bűnügyi költsége több mint 16 millió forint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást