Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány: a baloldalnak dolga van az országgal

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MSZP és az SZDSZ programjának közös értékei és a baloldal növekvő támogatottsága biztosítja, hogy a koalíció nyerni fog a választásokon - jelentette ki az MSZP miniszterelnök-jelöltje esztergomi kampányrendezvényén.

Gyurcsány Ferenc megyei kampánykörútjának első állomásán azt mondta: a koalíció összeérett; nincs szükség arra, hogy a szocialisták és a szabad demokraták vezetői szervezeti kényszert vagy nyomást próbálnának meg gyakorolni a választókra vagy a jelöltekre.

A miniszterelnök a haza és a haladás koalíciójának nevezte az MSZP és az SZDSZ együttműködését.

A koalíciós partnereket Gyurcsány Ferenc szerint a demokrácia, a sokféleség iránti tiszteleten túl az is összeköti, hogy hisznek a piac és a verseny előremozdító erejében, melyet "ellensúlyokkal kell a közösség érdekében kordában tartani".

A miniszterelnök szólt arról is, hogy még a kormányalakítás előtt megállapodnak a lényeges kérdésekről, így az új kabinet az első kormányülés után csaknem 20 törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé.

Személyi kérdésekben csak azután döntünk, hogy a programokban megállapodtunk - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő szerint ma támogatottságban nincs nagy különbség az MSZP és a Fidesz között, de "a magyar baloldal hite megerősödött abban, hogy van dolga az országgal, a nemzeti haladás legnagyobb ereje".