Fidesz: jön az ezer forintos vizitdíj

InfoRádió / MTI
2006. április 13. 15:22
A Fidesz szerint a Pénzügyminisztérium pótköltségvetést készít elő júniusra. A párt kampányfőnöke ezt a minisztériumi forrásokból a Fidesz birtokába jutott információkra hivatkozva mondta.

"Ez a tervezet június végére 1.500 milliárd forintos költségvetési hiánnyal kalkulál, ennek megfelelően az év hátralévő részére válságintézkedések bevezetését tervezik" - jelentette ki Rogán Antal.

Közölte: a PM forgatókönyve és a pótköltségvetési tervezet rövid időn belül 300 forintos euró árfolyammal és növekvő inflációval számol, egységesen 20 százalékos áfát vezetnének be, valamint tervezik a Szerencsejáték Zrt. többségi állami tulajdonrészének értékesítését, a tb-hiány csökkentése érdekében pedig az év második felében emelnék a gyógyszerek árát, és ezer forintos receptfelírási és vizitdíjat vezetnének be.

A kormány szerint nincs pótköltségvetési terv

A Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára szerint nem készül pótköltségvetési terv, az idei tervezett államháztartási hiány szigorú költségvetési gazdálkodással tartható.

Katona Tamás szerint a válságpropaganda újabb hulláma tört ki Rogán Antal kijelentésével, amelynek semmilyen alapja nincs. A pénzügyi államtitkár emlékeztetett arra, hogy 2002-ben a Fidesz-kormány idején áprilisra az éves hiány 62,5 százaléka halmozódott fel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Rogán Antal
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Katona Tamás pénzügyi államtitkár
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást