Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Életfogytiglan a baltás gyilkosnak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Életfogytiglan tartó fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság első fokon azt az azeri fiatalembert, aki 2004 februárjában baltával meggyilkolta örmény áldozatát a fővárosi nemzetvédelmi egyetem kollégiumában.

A 27 éves azeri vádlottat a bíróság előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és emberölés előkészülete miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A férfi legkorábban 30 év múlva bocsátható szabadlábra.

A bíró indoklásában közölte: a férfi a cselekmény elkövetésekor beszámítható állapotban volt. A férfi három hónapos angol tanfolyamra jött Magyarországra, amikor kiderült, hogy két örmény is van a tanfolyamon, akikkel többször is találkozott.

Mosolyogtak, ezért ölt

A vádlottnak, amikor az örményeket mosolyogni látta, folyamatosan nőtt a bosszúvágya ezért vásárolt egy baltát és egy fenőkövet, majd ezeket a szálláshelyén elrejtette.

A 27 éves férfi másnap este megélezte a fejszét, majd hajnalban benyitott a sértett szobájába, felkapcsolta a villanyt és többször rávágott a nyakára és a fejére. A gyilkosság éjszakáján az azeri egy másik örmény szobájába is megkísérelt bejutni, ám az ajtó belülről zárva volt és azt még baltával sem tudta betörni.

A polgárháború miatt

A bíróság súlyosbító körülményként értelmezte, hogy egy alvó, védekezésre, ellenállásra képtelen embert ölt meg. Mindezt aljas indokból tette, hiszen az örményt kizárólag származása miatt ölte meg, korábban őt nem ismerte.

A bíró kiemelte, hogy az azeri polgárháborúban a férfi szülei, testvérei nem haltak meg, de távolabbi rokonai igen és tapasztalta, hogy nők és gyerekek is áldozatokká váltak.

A vádlott és ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen.