Az MDF vezetése azt javasolja jelöltjeinek, hogy maradjanak versenyben

Infostart
2006. április 13. 18:52
Az MDF országos elnökségi ülése megerősítette hétfői döntését, azaz még versenyben lévő jelöltjeinek nem javasolja, hogy visszalépjenek a parlamenti választások második fordulójából. A pártvezetés azt kérte a jelöltjeitől, hogy amennyiben vissza szeretnének lépni, akkor azt úgy tegyék meg, hogy ne szólítsák fel szavazóikat arra, hogy melyik párt jelöltjére szavazzanak.

Az MDF vezetése tárgyalt a párt állva maradt jelöltjeivel. A megbeszélésen kiderült, hogy indulóik többsége versenyben szeretne maradni.

Az ülésen a megállapodás esetleges megsértésével kapcsolatban retorziókról nem beszéltek. A jelöltek úgy nyilatkoztak, hogy a kérést tudomásul veszik, és be is fogják tartani.

Hock Zoltán elnökhelyettes hangsúlyozta, hogy az MDF továbbra sem kíván együttműködni a szocialistákkal és a szabad demokratákkal.

A politikus közölte: a párt a második fordulóig nem kíván tárgyalni a Fidesszel, azt követően azonban nem zárta ki az egyeztetéseket.

"Úgy határozott az MDF országos elnöksége, hogy amennyiben a második fordulót követően ismét reális esély nyílik arra, hogy konzervatív értékek, illetve konzervatív elvek mentén ki lehet alakítani egy kormányképes többséget, akkor április 23-át követően a Magyar Demokrata Fórum erre nyitottnak mutatkozik" - fogalmazott Hock Zoltán.

Herényi Károly frakcióvezető leszögezte: ma az MDF a harmadik erő, amely független, nem kötődik senkihez.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást