Török Gábor: a megállapodás a Fidesz egyetlen esélye

Infostart
2006. április 12. 18:56
Bizonytalan kimenetelű a Fidesz közös miniszterelnök-jelöltre tett ajánlata - nyilatkozta az InfoRádiónak Török Gábor politológus. (A szakértő az MDF elnökének elutasító levele előtt nyilatkozott az InfoRádiónak.)

A Vision Consulting igazgatója szerint az MDF, illetve a párt szavazóinak megnyerése a Fidesz egyetlen esélye a második forduló előtt.

Török Gábor elmondta: a Fidesz számára rendkívül nehéz helyzetben született meg az MDF-nek tett, a közös miniszterelnök-jelölésre vonatkozó, váratlan ajánlat.

A politológus úgy vélte: teljesen bizonytalan a manőver kimenetele.

Egyrészt nem tudni, mit lép az MDF; másrészt, ha meg is valósul a közös miniszterelnökjelölt-állítás, kiszámíthatatlan, hogy a pártok, és különösen a Fidesz szavazói hogyan reagálnak erre - mondta Török Gábor.

A szakértő szerint ugyanakkor egyértelmű, hogy a Fidesz egyetlen esélye, ha meggyőzi az MDF-et, illetve a párt szavazóit.

Ez sem garantálja a második fordulós sikert, de legalább a reményt meghagyja; a megegyezés hiánya viszont gyakorlatilag nullára redukálja a Fidesz esélyeit - tette hozzá Török Gábor.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást