Tornádó Magyarországon?

Infostart
2006. április 12. 06:48
Zivatar, jégeső, sőt tornádó is várható az elkövetkező két napban Magyarország déli területein. Az ítéletidő a Balkán-félsziget felől érkezhet az országba és az előrejelzések szerint akár Pest megyét is elérheti.

Az Index szerint egyes veszélyességi fokozatú viharra kell számítani Csongrád, Bács-Kiskun, Békés, Tolna, Baranya de még talán Pest és Somogy megyében is az Európai Viharelőrejelző szolgálat (Estofex) előrejelzése szerint. A Magyarország déli területeire átnyúló vihar elsősorban a Balkán-félszigeten, azaz Horvátországban, Boszniában és Szerbiában tombol majd. Az előrejelzés záport, zivatart, helyenként jégesőt, sőt tornádót jósol a térségbe a következő 48 órában.

A Világgazdaság arról ír, hogy a betegség nem kíméli a százmillió forintos menedzserszerződéssel foglalkoztatottakat sem - állapították meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) ellenőrei háromszáz, kirívóan magas összegű táppénzkifizetés vizsgálata során. Mivel a táppénzes állományban lévők a jövedelmük után befizették a négyszázalékos járulékot, jogosan vették föl a naponta 236 ezer forintnál nagyobb táppénzt. Volt, aki 1,5 milliónál magasabb összeget kapott keresőképtelensége idejére.

A portfolio.hu azt írja, hogy a magyar piacon nagy szereplőnek számító Goldman-Sachs befektetési bank elemzői szerint a magyarországi választások első fordulójának eredményei alapján nagy valószínűséggel a jelenlegi kormánykoalíció maradhat majd hatalmon, ugyanakkor a várhatóan kismértékű győzelem alapján a következő kormánynak nem lesz erős felhatalmazása, hogy végrehajtsa az igencsak szükséges költségvetési konszolidációt, illetve a strukturális átalakításokat. Emiatt a Goldman Sachs arra számít, hogy az államháztartási hiány idén és jövőre is magas marad, és továbbra is negatív a megítélésük a forinttal kapcsolatban. A bank elemzői az eddigi 273-as 6, illetve 12 hónapra vonatkozó árfolyam-prognózisukat 282-re változtatták, de jelzik, hogy könnyen bekövetkezhet még ennél nagyobb mértékű forintzuhanás is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást