eur:
394.42
usd:
369.38
bux:
65728.85
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Közlekedési káoszt okoznak az óriáshernyók Budapesten

Óriási torlódások várhatók április 18-tól a Nagykörúton és a Budai körúton, megkezdődik ugyanis az új Combino szerelvények miatti villamospálya-átalakítás. A 3,5 milliárd forint költségű felújítás június 9-én ér véget.

Az új, óriáshernyónak becézett Combino villamosok miatt április 18-tól június 9-ig két ütemben átépítik a 4-6-os villamos pályáját - közölte Vajda Pál főpolgármester-helyettes.

A felújítás alatt nem járnak a villamosok, amelyeket buszokkal pótolnak, és buszsávot jelölnek ki a Nagykörúton. Ez azt jelenti, hogy az autóforgalom mindössze egyszer egy sávon haladhat. Több helyen megszüntetik a parkolási lehetőséget is.

Vajda Pál hozzátette: a határidő rendkívül szoros, mert június 10-től folytatódik a 2-es metró felújítása, és a két munkát nem lehet egyszerre végezni.

A főpolgármester-helyettes arra kérte az autósokat, hogy a felújítás alatt használják inkább a tömegközlekedést.

Két ütem

A pályarekonstrukciót két ütemben végzik: április 18. és május 19. között a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér közötti szakaszt, ezt követően június 9-ig a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond tér közötti szakaszt újítják fel.

A munka során átépül a 4-6-os villamos teljes áramellátási rendszere, a Margit hídi két felhajtón panelcserét hajtanak végre, és öt megállóhely-párt kiszélesítenek.

Valamennyi utasperon magasságát megemelik 12 centiméterrel, hogy az alacsonypadlós villamos bejáratával egy szintbe kerüljenek. Az átalakítások teljes költsége 3,4 milliárd forint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Izrael fontolóra vette, hogy azonnali megtorló katonai akcióval reagáljon az Irán által elkövetett múlt szombati támadássorozatra, de végül tartva az esetleges eszkalációtól, elvetette ezt a lehetőséget - számolt be az Axios hírügynökség értesüléséről a Sky News. A héten az izraeli hadsereg és a Shin Bet bejelentése szerint légicsapásban életét vesztette a Hamász belbiztonsági részlegének vezetője, Juszef Shabat - tudósított a Times of Israel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×