Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Közlekedési káoszt okoznak az óriáshernyók Budapesten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Óriási torlódások várhatók április 18-tól a Nagykörúton és a Budai körúton, megkezdődik ugyanis az új Combino szerelvények miatti villamospálya-átalakítás. A 3,5 milliárd forint költségű felújítás június 9-én ér véget.

Az új, óriáshernyónak becézett Combino villamosok miatt április 18-tól június 9-ig két ütemben átépítik a 4-6-os villamos pályáját - közölte Vajda Pál főpolgármester-helyettes.

A felújítás alatt nem járnak a villamosok, amelyeket buszokkal pótolnak, és buszsávot jelölnek ki a Nagykörúton. Ez azt jelenti, hogy az autóforgalom mindössze egyszer egy sávon haladhat. Több helyen megszüntetik a parkolási lehetőséget is.

Vajda Pál hozzátette: a határidő rendkívül szoros, mert június 10-től folytatódik a 2-es metró felújítása, és a két munkát nem lehet egyszerre végezni.

A főpolgármester-helyettes arra kérte az autósokat, hogy a felújítás alatt használják inkább a tömegközlekedést.

Két ütem

A pályarekonstrukciót két ütemben végzik: április 18. és május 19. között a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér közötti szakaszt, ezt követően június 9-ig a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond tér közötti szakaszt újítják fel.

A munka során átépül a 4-6-os villamos teljes áramellátási rendszere, a Margit hídi két felhajtón panelcserét hajtanak végre, és öt megállóhely-párt kiszélesítenek.

Valamennyi utasperon magasságát megemelik 12 centiméterrel, hogy az alacsonypadlós villamos bejáratával egy szintbe kerüljenek. Az átalakítások teljes költsége 3,4 milliárd forint.