Hiller: "tavasszal nem lőporszagot érzek"

InfoRádió / MTI
2006. április 12. 21:22
Akik forradalomról és szabadságharcról beszélnek egy demokráciában, azok célt és utat vesztettek. Mi nem harcnak, hanem versenynek tekintjük a választást - mondta az MSZP elnöke Kecskeméten.

"Õszintén reméljük, hogy az elkövetkezendő választáson már - a mostani agresszív jobboldal veresége után - egy olyan jobboldal lesz Magyarországon, mely nem harcnak, hanem versenynek tekinti a választást" - jelentette ki a Hiller István.

"Tudják, én tavasszal nem lőporszagot érzek, az emberek többsége tavasszal tavaszillatot érez, és ez az egészséges" - tette hozzá.

Hiller István, utalva arra, hogy a nagyobbik ellenzéki párt elnöke a nap folyamán egy meg nem nevezett közös miniszterelnök-jelöltet javasolt a Magyar Demokrata Fórumnak, azt mondta: "maga a bejelentés azt jelenti, hogy ma délelőtt Orbán Viktor gyakorlatilag lemondott a miniszterelnök-jelöltségéről".

A pártelnök hozzátette: a Fidesz már nem tekinti miniszterelnökhelyettes-jelöltjének Mikola Istvánt.

Kóka János szabad demokrata gazdasági miniszter kijelentette: "Orbán Viktor a múlt vasárnap elvesztette a választást, a jövő vasárnap mi pedig megnyerjük azt".

A politikus szólt arról, hogy bár sok mindenben különbözhetnek a szocialisták és a liberálisok, de a memóriájuk jó.

"Emlékszünk a körmösökre, emlékszünk a nemzet orvosának javaslataira, és nem kérünk belőlük" - fűzte hozzá.