Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az MDF visszautasította a Fidesz javaslatát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MDF visszautasította a Fidesz javaslatát a közös miniszterelnök-jelölt állítására. Erről a kisebbik ellenzéki párt elnöke levélben tájékoztatta Orbán Viktor Fidesz-elnököt.

Dávid Ibolya a levélben azt írta, hogy a választást a Fidesz vesztette el, mert a "Gyurcsány-kormány rossz teljesítménye ellenére gyengén szerepelt az első fordulóban".

"Ma reggeli levelünkben félreérthetetlenül jeleztük, hogy a Magyar Demokrata Fórum a Fidesszel nem személyeskedő, hanem elvi konfliktusban áll. Arra kértük Önt és pártját, hogy a nyilvánosság előtt, nyolc pontban tegye egyértelművé az álláspontját. Ez lehet a kiindulópontja bármilyen tárgyalásnak" - írta az MDF vezetője.

Dávid Ibolya hozzátette ebből talán a legfontosabb, hogy a nyilvánosság előtt vonja vissza a Magyarországot ellehetetlenítő, 3.500 milliárd forintos ígéretcsomagját, amelyet a kampányban tett.

Az MSZP botrányos költségvetési politikája és az ebből következő óriási költségvetési hiány mellett "az Önök programja "második Mohács" lenne Magyarország számára" - írta a politikus.

"A nyolc pontunkra adott válaszok helyett Ön ismét a hatalomról és a pozíciókról kezdett egyezkedni. A Magyar Demokrata Fórum számára a konzervatív elvek és az ahhoz társult politikai célok megvalósítása a fő cél, de ennek csíráját sem látja a Fidesz választási programjában. Ezen nem segít, ha Ön az utolsó pillanatban elhagyja a süllyedő hajót, és a felelősséget áthárítja másra" - közölte Dávid Ibolya.

Az MDF elnöke arra kérte Orbán Viktort, hogy vegye komolyan és válaszoljon a levelében megfogalmazott nyolc pontra.

"Ezek a pontok nem személyiek és nem személyeskedőek, hanem elviek. Amíg nincs közösség az elvekben, addig nincs közösség a kormányzásban" - tette hozzá.