Tíz megyében tíz százaléknyi különbség

Infostart
2006. április 11. 11:00
A választások első fordulójának eredményei alapján Budapesten és tíz megyében az MSZP vezeti a listás szavazatok alapján a pártok versenyét. A Fidesz kilenc megyében szerezte meg az első helyet. Az inforadio.hu összegyűjtötte a megyei adatokat, az alábbi grafikonokon áttekintheti a pártok helyezéseit Budapesten és a megyékben.

A területi listás szavazatok összesítése után kiderült, hogy a választások első fordulójában tíz megyében és a fővárosban szerzett első helyet az MSZP és kilencben a Fidesz.
/>/>
/>/>Az inforadio.hu összesítéséből az is kiderül, hogy tíz megyében van tíz százalék különbség a két nagy párt között. Hat megyében (Bács, Győr, Hajdú, Vas, Veszprém, Zala) a Fidesz szerzett ekkora előnyt, négyben (Baranya, Borsod, Heves, Komárom) pedig az MSZP.
/>/>
/>/>Kisebb a különbség Budapesten a két nagy párt között, az MSZP vezet nyolc százalékkal kihívója előtt, de az SZDSZ stabil, az országos eredményét jóval meghaladó (12.28 százalék) harmadik helye bizonytalanná teszi, hogy a második fordulóban be tudja-e hozni lemaradását a Fidesz.
/>/>
/>/>Bár nem lehet automatikusan összeadni a visszalépések bejelentése után a jelenleg kormányzó MSZP és az SZDSZ szavazatait, iránymutató lehet, hogy tizenegy megyében az MDF, nyolcban pedig az SZDSZ áll a harmadik helyen a választások első fordulója után.

/>/>


/>/>

/>/>

/>/>


/>/>

/>/>

/>/>


/>/>

/>/>

/>/>


/>/>

/>/>

/>/>


/>/>

/>/>

/>/>


/>/>

/>/>

/>/>


/>/>

/>/>

/>/>


/>/>

/>/>

/>/>


/>/>

/>/>

/>/>


/>/>

/>/>