Nyílászáró-csere: tíz nap alatt elfogyott az idei pályázati keret

Infostart
2006. április 11. 15:54
Meghirdetése után 10 nappal már fel is függesztették a gazdasági tárca nyílászáró-csere pályázatát, mivel az eddig beérkezett pályázatok forrásigénye már most jóval meghaladja a program 1 milliárd forintos keretét. Több pénz pedig idén nincs erre a célra.

A gazdasági miniszter hétfőn függesztette fel az elöregedett nyílászárók cseréjére szolgáló pályázatot, paradox módon pont azért, mert a program túl sikeresnek bizonyult - mondta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője az InfoRádiónak.

Tóth Judit szerint az elmúlt 10 napban  több mint 7 ezer pályázat érkezett be, és ezek forrásigénye jóval meghaladja azt az 1 milliárd forint körüli összeget, amelyet erre a programra fordít a tárca.

Bár számítottak a nagy érdeklődésre, és tudták, hogy nem fog túl sokáig kitartani a keret, azt megnövelni nem tudják, mivel az idén csak ennyi pénzt kaptak erre a költségvetésből.

Eredetileg úgy számoltak, hogy nagyjából 3.000-3.500 pályázatot tudnak befogadni.

A szóvivő szerint ráadásul hiába adta már be valaki az elmúlt napokban a pályázatot, ha nem jut neki a pénzből, akkor legközelebb újra kell pályáznia.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást