Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megtalálták a felelőst!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az újbudai önkormányzat és a rendőrség összefogásával sikerült megtalálni azt az embert, aki valószínűleg felelős a főváros legnagyobb illegális szemétlerakójának kialakulásáért.

A Népszabadságban arról lehet olvasni: ritka - talán eddig példa nélküli - dolog történt Újbudán: az önkormányzat és a rendőrség összefogásával sikerült megtalálni azt az elkövetőt, aki felelőssé tehető Budapest legnagyobb illegális szemétlerakójának kialakulásáért. A 6-os út fővárosi bevezető szakaszánál, a XI. kerületi Savoya park közelében az utóbbi időben valóságos szeméthegy nőtt ki a földből, miután az építési törmelékek mellett idővel rengeteg lakossági hulladék is felhalmozódott. A kerület kutatni kezdett az eredeti felelősök után, kérte a lakosság segítségét, és ismeretlen tettes ellen feljelentést is tett az ügyben. Az önkormányzat munkatársai az építési törmelékek között kutakodva olyan dokumentumokra leltek, melyek alapján egyértelműen beazonosíthatták az elkövetőt.

A Magyar Nemzet Sulinet, a pénznyelőgép címmel közöl írást. Épphogy kiépült az iskolákat internetes kapcsolattal ellátó, több milliárd forintos beruházással elkészült Sulinet Közháló, az oktatási miniszter máris elavultnak tartja a gépparkot, ezért a következő ciklusban 70 ezer új számítógépet vásárolna újabb milliárdokért. Magyar Bálint szerint az a baj a régi gépekkel, hogy nem fut rajtuk a tárca oktatóprogramja, szakértők szerint azonban még az öt-hat éves gépek is alkalmasak annak megjelenítésére

Az index.hu-n arról olvashatnak, hogy a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, Nagy Tímea harmadik gyermeke születése után csak azért tért vissza a vívásba, hogy a 2008-as pekingi olimpián csapatban is aranyérmes lehessen. A Nemzetközi Vívószövetség szombati kongresszusán azonban úgy döntöttek, a fegyvernem csapatversenyét leveszik az olimpia műsoráról. A 150. magyar olimpiai aranyérem szerzője ugyan dühös, de már csak dacból is végigcsinálja a négyéves felkészülést, hogy kiharcolja az egyéni részvételt.