Gyurcsány: nem ellenfelem a Fidesz vezetője

InfoRádió / MTI
2006. április 11. 15:13
A szocialista miniszterelnök-jelölt szerint Magyarország többsége azt akarja, hogy folytassa a kormányzást a jelenlegi koalíció. Gyurcsány Ferenc a Nógrád megyei Pásztón arra kért mindenkit, hogy menjen el szavazni április 23-án.

A kormányfő azt mondta: olyan programhoz kér támogatást, amelynek eredményeként lesz munkalehetőség és lesz értelme dolgozni Magyarországon.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: csak olyan politikát tud ígérni Magyarországnak és Pásztónak, amelyben mindenkire szükség van, "nem az történik, hogy jönnek kevesen, és azt mondják, hogy majd ők megcsinálják".

Hozzátette: a koalíció bátor, lendületes kormányzásra készül, mert Magyarországnak arra van szüksége, hogy az ország irányítói az ország dolgaival foglalkozzanak.

"Én nem harcot látok a következő napokban. Harcolni a kishitűséggel szemben kell, harcolni a szegénységgel szemben kell, harcolni a lemaradással szemben kell. Nekem nem ellenfelem a legnagyobb ellenzéki párt vezetője, vagy egyetlen más politikus sem. Én azt gondolom, hogy egy programhoz kell támogatókat szerezni" - utal Orbán Viktor hétfői beszédére Gyurcsány Ferenc.