Rekordszámú új lakás épült tavaly Budapesten

Infostart
2006. április 10. 14:12
Rekordszámú új lakás épült tavaly Budapesten: összesen 10 ezer lakást adtak át. Országosan is a fővárosban a legnagyobb az építési kedv: 2005-ben itt épült meg minden harmadik új lakás - derül ki a Studio Metropolitana városkutató kht. felméréséből.

Rekordnak számít a tavaly átadott több mint 10 ezer budapesti lakás, de a 2005-ben folyamatban lévő lakásépítések száma is meghaladta az emúlt évek átlagát, és majdnem elérte a 23 ezret - mondta az InfoRádiónak Ongjert Richárd, a társaság vezetője.

Az idei évre azonban a trend megfordulását és csökkenést vár a szakember.

A legnépszerűbb helyszínek listája nem nagyon változott: az éllovas továbbra is a XIII. kerület, de a ferencvárosi rehabilitáció még mindig sok építőt vonz a IX. kerületbe, ezt Újbuda, vagyis a XI. kerület követi.

Önkormányzati bérlakás továbbra is kevés, csupán 230 épült 2005-ben, és ezen a területen nem is vár fellendülést Ongjert Richárd.

Budapesten egyébként az országos átlaghoz képest lényegesen több lakás épül. 2005-ben az összes új lakás harmadát a fővárosban adták át - mondta a szakember, hozzátéve: Budapesten azonban jellemzően kisebb lakások épülnek, mint vidéken.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást