Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány: ez a remény koalíciója

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A parlamenti választások második fordulóján való részvételre és a koalíció jelöltjeinek támogatására kérte az MSZP és az SZDSZ elnöke a választókat a szocialisták kampánygyűlésén a Batthyány-örökmécsesnél. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt a remény koalíciójaként jellemezte a két párt együttműködését.

A remény, a gyarapodás, a szabadság, illetve a haza és a haladás koalíciójának nevezte Gyurcsány Ferenc az MSZP és az SZDSZ közötti együttműködést.

A kormányfőjelölt hozzátette: a remény koalíciója azt jelenti, hogy lehet normálisan és nyugodtan élni Magyarországon, jó és egyre jobb magyarnak lenni.

"Van egy álmom Álmom arról a Magyarországról, amelyben a nyugodt hang összeköti a sokmilliót, és amelyben, bár sokféleképpen gondolkodhatunk, mégis az a fajta méltányos közösségiség vesz körbe bennünket, ami abból a meggyőződésből fakad, hogy mi itt, Magyarországon, ugyanazt akarjuk: szabaddá és boldoggá tenni az embert" - mondta Gyurcsány Ferenc.

"Belehúzunk, megcsináljuk!" - zárta beszédét a szocialista politikus.

Azt kérjük mindenkitől az országban, hogy menjen el szavazni, és válassza a koalíció jelöltjét - mondta Hiller István, az MSZP elnöke.

"Aki most hátradől, aki azt gondolja, hogy ez így rendben van, az téved, és nem a mi sikerünket akarja. Sok a dolgunk. Ahogy mondjátok szerte az országban, hát most igazából így van: húzzunk bele!" - mondta a politikus.

Hozzátette: "Magyarország egy gyarapodó, erős köztársaság akar lenni, nem hagyja, hogy depressziós országot csináljanak belőle".

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke azt mondta: megállapodtunk, mert amit elkezdtünk négy éve, nagyobb felelősséggel folytatni kell a következő négy évben is.

"Sokan voltunk, és elegen leszünk" - fűzte hozzá.

A szabad demokrata politikus azt mondta: a populizmusnak, a demagógiának nincs itt most az ideje, és ezért is büszke arra, hogy a magyar választópolgárok többsége megint bölcsen döntött.