A Fidesz a kormányfői posztot ajánlja az MDF-nek?

Infostart
2006. április 10. 16:47
A Fidesz számára a kormányváltás a fontos és nem a miniszterelnöki poszt megszerzése, ezért a párt erről is hajlandó tárgyalni a demokrata fórummal - értesült a Független Hírügynökség.

A hírügynökség információi szerint, Orbán Viktor már a választások éjszakáján kereste telefonon Dávid Ibolyát, de az MDF elnöke személyes találkozó helyett azt javasolta: a Fidesz írásban fogalmazza meg ajánlatát.

A Fidesz számításai szerint az MDF-nek 46 helyen kellene visszaléptetnie a jelöltjeit ahhoz, hogy az ellenzék győzzön. A Fidesz elnöksége ezért arra kéri Dávid Ibolyát, fontolja meg az ajánlatot, és a kormányváltás fontosságát szem előtt tartva hozza meg döntését.

Orbán Viktor hétfő délelőtt Budapesten zárt ajtók mögött konzultált a választókerületi elnökökkel az elsőfordulós eredményekről és arról, hogy mit kell tenni a második fordulóban. Információnk szerint ezen a fórumon is elmondta: a miniszterelnökség sem annyira fontos számára, mint a kormányváltás.

A plénumon a Független Hírügynökség értesülései szerint, a választókerületi elnökök közül többen élesen kritizálták Mikola István választások előtti szerepléseit.