eur:
393.49
usd:
367.13
bux:
66595.98
2024. április 25. csütörtök Márk

Még többezer kilométeren védekeznek

A magyarországi folyókon összesen 2.878 kilométeren folynak árvízvédelmi munkálatok, harmadfokú készültség 1.397 kilométeren van - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs.

Továbbra is rendkívüli védekezési fokozat van érvényben a Duna Komárom és Tass közötti szakaszán és az Ipoly torkolati szakaszán mintegy 158 kilométer hosszon.

Másodfokú készültséget 745 kilométeren, elsőfokú készültséget 484 kilométeren tartanak fenn.

A Tiszán egy kisebb árhullám levonulása Tokaj fölött néhány órára megállította az apadást, de alig emelkedett a vízszint. A Tisza Tokajnál már több mint egy napja 892 centiméteren tetőzik.

A Bodrog felső szakaszán elkezdődött a nagyon lassú apadás. A Túr, a Kraszna és a Szamos vízszintje kisebb mértékben emelkedik. A Körösök továbbra is áradnak.

A Maros végig árad, s Makónál várhatóan eléri azt a magasságot, amelynél már harmadfokú készültséget kell elrendelni.

Délen is apad a Duna

A Tolna megyei Bátánál vasárnap reggel 6 órakor 740 centiméterre apadt a folyó, ez a lassú apadás még két-három napig eltart - közölte a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.

Csonki István igazgató hozzátette: a mostani tetőzés szintje alacsonyabb volt, mint a 1965-ben, akkor 789 centiméter volt a legmagasabb vízállás.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×