Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A közvélemény-kutatóknál 3-2-re vezet a Fidesz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ismertették legfrissebb felmérési eredményeiket az országos televíziócsatornákon a közvélemény-kutató cégek. Három felmérés alapján a Fidesz, kettő alapján pedig az MSZP nyerte az országgyűlési választások első fordulóját.
Századvég-Forsense: Fidesz-MSZP: 44,9-39,1

A Századvég-Forsense Intézet megbízásából 17 órakor készített exit poll - vagyis a választók szavazás utáni megkérdezésén alapuló felmérés adatai - értelmében a Fidesz nyerte az országgyűlési választások első fordulóját a szavazatok 44,9 százalékával. Az MSZP-re a választók 39,1 százaléka adta voksát.

A Századvég-Forsense adatai alapján az SZDSZ a szavazatok 6,4 százalékával bejutott a parlamentbe, az MDF viszont a voksok 4,4 százalékával nem lesz jelen az új törvényhozásban.

Tárki: Fidesz-MSZP: 45-43

A Tárki exit poll-felmérése szerint is hárompárti lesz az országgyűlés; a legtöbb szavazatot, 45 százalékot a Fidesz-KDNP közös listája kapta, az MSZP-re a választók 43 százaléka voksolt, az SZDSZ 6 százalékot kapott.

Medián: MSZP-Fidesz: 46-41

A Medián legújabb, pénteken és szombaton végzett utcai közvélemény-kutatása alapján hárompárti lesz az új parlament. A legtöbb voksot, az összes szavazat 46 százalékát az MSZP kapta, a Fidesz-KDNP közös listájára az összes választó 41 százaléka
szavazott, az SZDSZ 5,5 százalékkal került be a törvényhozásba.

A MEDIÁN mandátumbecslése alapján az MSZP-frakció lesz a legnagyobb az új törvényhozásban, 196 képviselővel. A Fidesz 176, az SZDSZ 20 mandáumhoz jut a Medián becslése alapján.

Szonda-Ipsos: MSZP-Fidesz: 44-42

A Szonda-Ipsos közvélemény-kutatása alapján hárompárti lesz az új parlament. A legtöbb voksot az MSZP 44 kapta, a Fidesz-KDNP közös listára a választók 42 százaléka szavazott, az SZDSZ 5,1 százalékot kapott.

Gallup: Fidesz-MSZP: 45-42

A Gallup pénteken készített telefonos felmérése alapján kétpárti lesz az új parlament. A Fidesz-KDNP közös listájára a megkérdezett biztos pártválasztók 45-46 százaléka, az MSZP-re 42-43 százaléka szavazott. A felmérésben minden korábbinál magasabb volt a válaszmegtagadók és a bizonytalanok együttes aránya.

Tehát az összesítés: az öt felmérésből 4 három-, egy kétpárti új parlamentet valószínűsít. Három felmérés alapján a Fidesz, kettő alapján pedig az MSZP nyerte az országgyűlési választások első fordulóját.