Csak híre van, nyoma nincs az Ikarus-buszoknak

Infostart
2006. április 8. 13:27
Csak híre van, nyoma nincs az új Ikarus-modelleknek. A járművek bemutatóját április végére ígérte a vállalat. A cég vezetője szerint nem olyan egyszerű egy márkát "talpra állítani".

A Népszabadság arról ír, hogy csak híre van, nyoma nincs az új Ikarus-modelleknek, pedig a bemutatóját legkésőbb április végére ígérte Széles Gábor, az Ikarusbust és ezzel a híres márkanevet is megvásároló Műszertechnika vezetője. Igaz, a cégnél azt mondják: a márka talpra állítása a végső szakaszába érkezett, húsvét után a társaság bemutatja új fejlesztéseit.

Az eredeti vállalásokkal szemben nem is egy, hanem két autóbuszt ismerhetünk majd meg, persze lehet, hogy csak a tervezőasztalon.
A Magyar Nemzetnek Böjte Csaba atya beszélt az erdélyi gyermekmentő misszióról. Azt mondta: az árvaházakon kívül létrehoztak vagy 30 napközi otthont olyan falvakban, ahol sok olyan gyermek van, akiknek vannak rokonai, családja, de mégis bajban van. A gyermekek délben bemennek, ebédet kapnak, majd tanulnak és játszanak. Egy ilyen gyermek élelmezése egy nap 100 forinba kerül, ebből tudnak ebédet adni nekik, és ebből fizetik a nevelőt.

Az atya beszélt arról is, tavaly is meglepődtek azon, milyen sokan támogatták munkájukat a felajánlható adó-százalékkal Magyarországról. Szavaiból kiderült: 47 millió forint érkezett. A pénzből a háromszéki Kovásznán vásároltak egy épületet, amelyet most szeretnének felújítani.

Böjte atya közölte: a csángó iskola ügyei egyelőre a román bürokrácia útvesztőit járják. Mindig van valamilyen papír, ami nem jó, de reményei szerint nemsokára itt is megindulhat az érdemi munka.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást