Kuncze: "egymásra kell találnunk"

Infostart
2006. április 7. 18:53
A választásokon való minél nagyobb részvételre buzdította a liberálisokat az SZDSZ elnöke a párt kampányzáró rendezvényén. Kuncze Gábor hangsúlyozta: a liberális pártnak és a liberális szavazóknak április 9-én egymásra kell találniuk.

A budapesti Városház-parkban felállított Liberálisok Háza előtti téren tartotta meg kampányzáró rendezvényét a Szabad Demokraták Szövetsége. Kuncze Gábor pártelnök beszédében arra szólította fel a liberálisokat, hogy minél nagyobb számban menjenek el szavazni.

Korábban Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke kijelentette: hárompárti parlamentre számít, szabaddemokrata részvétellel. Ezzel maradna a jelenlegi koalíció - fogalmazott a párt vezetője.

Az SZDSZ elnöke szerint, soha nem volt még a mostanihoz fogható kampány, melyben Kuncze Gábor szerint sem az írott, sem az íratlan szabályok nem számítottak. Ennek ellenére pártjának sikerült tartania magát, a még tavaly októberben elfogadott kampánystratégiához, azaz nem vettek részt a negatív kampányban - tette hozzá a szabad demokrata politikus.

Kuncze Gábor kiemelte: a liberálisok olyan országot szeretnének, ahol alapvető a szabadság, a tolerancia, az emberi jogok és a kisebbségek védelme.

Az SZDSZ listavezetője szerint emellett van, aki a piacgazdaság, a verseny, a magántőke érvényesülését tartja fontosnak, sokan szeretnének gyermekközpontú oktatási rendszert, ha rendbe tennék végre az egészségügyet, szeretnének kevesebb adót fizetni, kevésbé bürokratikus kisebb olcsóbb államban élni, hatékonyabb szolgáltatásokat kapni.