Kampányzárók: mindenki optimista

Infostart
2006. április 7. 21:29
A választásokon való részvételre buzdítottak a parlamenti pártok vezetői pénteki kampányzáró rendezvényeiken. Az MSZP szerint rendkívül szoros versengés várható, míg a Fidesz a személyes rábeszélésben bízik. Az SZDSZ a párt és a szavazók egymásra találását várja, míg az MDF meglepetésre számít.
Gyurcsány Ferenc: lehet, hogy egy szavazaton múlik

A szocialisták miniszterelnök-jelöltje szerint Magyarország előtt két út áll: az egyik visszavezet a múltba, a másik előre, a felemelkedéshez visz. Gyurcsány Ferenc kormányfő-jelölt az MSZP budapesti kampányzáró rendezvényén, a Vörösmarty téren azt mondta: a harmadik Magyar Köztársaság legszorosabb választási küzdelme következik, és lehet, hogy egyetlen egy szavazaton múlik, ki alakíthat kormányt.

Hiller István szocialista pártelnök arról beszélt: az MSZP a záloga annak, hogy Magyarországon biztonság, békesség, nyugalom és rend legyen. A politikus úgy fogalmazott: vasárnap, a parlamenti választások első fordulóján menjen el mindenki szavazni az MSZP-re, aki nem akarja, hogy Orbán Viktor visszatérjen.

Orbán Viktor: győzzék meg az ismerősöket!

Egerben tartotta a Fidesz kampányzáró nagygyűlését Orbán Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje. A politikus arra kérte a jelenlévőket, hogy győzzék meg a környezetükben lévő embereket a szavazás fontosságáról.

A politikus hangsúlyozta: az elkövetkező két napban felkeresi minden ismerősét, szavazásra buzdítva őket. A Fidesz elnöke arra kérte a jelenlévőket: kövessék példáját, és beszéljenek a családtagjaikkal, rokonaikkal, munkatársaikkal, barátaikkal, hogy szavazzanak vasárnap.

Orbán Viktor kijelentette: sikeres és szolidáris magyar államra van szükség. Orbán Viktor szerint az új magyar politika felelős, sikeres, és nem nézi le az embereket.

Kuncze Gábor: párt és szavazók egymásra találása

A választásokon való minél nagyobb részvételre buzdította a liberálisokat az SZDSZ elnöke a párt kampányzáró rendezvényén. Kuncze Gábor hangsúlyozta: a liberális pártnak és a liberális szavazóknak április 9-én egymásra kell találniuk.
A budapesti Városház-parkban felállított Liberálisok Háza előtti téren megtartott kampányzáró rendezvényen Kuncze Gábor arra szólította fel a liberálisokat, hogy minél nagyobb számban menjenek el szavazni.

Az SZDSZ elnöke szerint soha nem volt még a mostanihoz fogható kampány, melyben Kuncze Gábor szerint sem az írott, sem az íratlan szabályok nem számítottak. A politikus kiemelte: a liberálisok olyan országot szeretnének, ahol alapvető a szabadság, a tolerancia, az emberi jogok és a kisebbségek védelme.

Dávid Ibolya: az MDF lesz a meglepetés

Az MDF miniszterelnök-jelöltje szerint az ellenzéki párt lesz az a meghatározó politikai erő, amely eldönti az országgyűlési választások végkimenetelét. Dávid Ibolya Agárdon azt mondta: arra számít, hogy a Magyar Demokrata Fórum meglepetés lesz vasárnap a választáson.

A kormányfő-jelölt szerint a párt "Felnőtt embereknek, felnőtt politikát" szlogenje soha nem volt ennyire aktuális, mint a mostani kampányban, amikor a két nagy párt öt-hatezer milliárd forint értékben olyan ígéreteket tett, amelyek megvalósítására nincs fedezet a magyar gazdaságban, akkor, amikor "a költségvetés siralmas állapotban van" és 13 ezer milliárd forint az államadósság.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
MSZP
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Fidesz
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
SZDSZ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
MDF
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást