eur:
394.77
usd:
370.38
bux:
65321.98
2024. április 19. péntek Emma

Demszky szerint Orbán budapesti "helytartót" akar kinevezni

A minimálbér 100 ezer forintra emelésével mintegy 200 ezerrel emelkedne a munkanélküliek száma. A magyar textilipar, a könnyűipar és a feldolgozóipar nagy része azonnal padlóra kerülne - jelentette ki a gazdasági miniszter.

Kóka János szerint a budapestiek büszkék arra, hogy kétszer annyi személyi jövedelemadót fizetnek, mint a vidékiek, ahogy arra is, hogy 10 megtermelt forintból 4-et Budapest állít elő.

Hozzátette: a fővárosiak nem felejtik el, hogy az Orbán-kormány több mint 100 milliárd forintot vont el a fejlesztéstől, nem épült metró, M0-ás, és leállították a rákospalotai füstgáztisztító építését is.

Kuncze Gábor pártelnök szerint dühöng a kampány, Orbán Viktor pedig a 14. havi nyugdíjat követően újabb vezeklésbe kezdett, most a fővárosi polgároknál, kormányzásának négy évéért.

"Itt már semmi nem számít, itt már semmi nem drága, itt már minden megengedett, egy cél lebeg a szeme előtt, bármilyen hazugsággal megkísérelni megszerezni a hatalmat" - mondta.

Demszky Gábor főpolgármester szintén a Fidesz által tervezett Budapest-minisztériumra utalva arról beszélt, hogy Orbán Viktor tudja, a fővárosban elveszítette a választást.

Orbán helytartót kíván kinevezni Budapest élére - jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×