Bizakodó SZDSZ és MDF

Infostart
2006. április 7. 21:44
A két kisebb parlamenti párt vezetői optimistán várják az országgyűlési választások első fordulóját. Az SZDSZ a párt és a liberális szavazók egymásra találását reméli, míg az MDF szerint ők jelentik majd az első forduló nagy meglepetését.

Saját szavazóik minél magasabb részvételét tartja fontosnak a parlament két kisebb pártja. Az SZDSZ elnöke, Kuncze Gábor a választásokon való minél nagyobb részvételre buzdította a liberálisokat a párt kampányzáró rendezvényén. Az SZDSZ miniszterelnök-jelöltje az egymásra találás jelentőségét emelte ki.

Az SZDSZ elnöke ugyanakkor leszögezte: a rendszerváltás óta még nem volt olyan kampány, mint a mostani, melyben minden szabályt felrúgtak a pártok. A politikus szerint ők olyan országot szeretnének, ahol alapvető a szabadság, a tolerancia, az emberi jogok és a kisebbségek védelme.

Szintén pénteken az MDF miniszterelnök-jelöltje úgy vélte: az ellenzéki párt lesz az a meghatározó politikai erő, amely eldönti az országgyűlési választások végkimenetelét. Dávid Ibolya Agárdon azt mondta: arra számít, hogy a Magyar Demokrata Fórum meglepetés lesz vasárnap a választáson.

Az ellenzéki politikus szerint a két nagy párt ígéreteit azzal a középosztállyal akarja megfizettetni, "amely már nem terhelhető tovább". Az MDF programja ezért ennek a rétegnek a megerősítését tűzte ki célul - mondta Dávid Ibolya, aki őszinte, tisztességes politikát ígért a választóknak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kuncze Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
MDF kampányzáró
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást