Matolcsy: jelentős szja-csökkentés 2007-től

InfoRádió / MTI
2006. április 6. 15:31
A Fidesz 2007. január 1-jétől a személyi jövedelemadó általános kulcsát 13 százalékra csökkentené, a felsőt pedig a 15 és 20 százalék közötti sávban állapítaná meg. Ezt Matolcsy György fideszes politikus jelentette be.

A volt gazdasági miniszter azt mondta, hogy ez a jelenlegi szja-terhelést a felére csökkentené.

Matolcsy György kijelentette: ha a Fidesz nyeri a választásokat, akkor július 1-jétől jelentős mértékben, a jelenlegi 29 százalékról 19 százalékra csökkenti a tb-járulékot.

Csak így érhető el, hogy négy év alatt 500 ezer új, jelentős hányadában részmunkaidős munkahely jöjjön létre - mondta.

Matolcsy György közölte: a Fidesz közvetlenül is támogatná a munkahelyteremtést, így a magyar kis- és közepes vállalkozások minden új munkahely létrehozásához egymillió forintos támogatást kapnának.

Elmondta: a Fidesz új Széchenyi-tervet vezetne be, amelyben a kis- és közepes vállalatok számára ezermilliárd forintot különítenének el vissza nem térítendő támogatásként, és további 500 milliárd forintot szánnak egy foglalkoztatási alap megvalósítására.

Az uniós támogatások harmadát a Fidesz az új Széchenyi-tervbe csoportosítaná, felét pedig a második Nemzeti Fejlesztési Tervbe utalná, döntően infrastrukturális beruházásokra.

A volt gazdasági miniszter szerint kormányra kerülésük esetén azonnali intézkedéseket hoznak, mert ezek nélkül az idei költségvetési hiány a 8-10 százalékot is elérheti.