Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány kijelentését nem érzi kritikának az oktatási miniszter

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A szabaddemokrata oktatási miniszter szerint nincs semmi meglepő abban, hogy egy párt a saját politikusait tartja legalkalmasabbnak egy-egy miniszteri poszt betöltésére. Magyar Bálint azután mondta ezt az InfoRádióban, hogy az MSZP kormányfőjelöltje szerdán úgy fogalmazott: kormányra kerülésük esetén valószínűleg szocialista politikus irányítaná az oktatási tárcát.

Magyar Bálint, aki azt mondta, hogy nem érez a kijelentésben a tárca tevékenységére vonatkozó kritikát, azt is hangsúlyozta, hogy Gyurcsány Ferenc nagymértékben támogatta az SZDSZ-es vezetésű minisztérium reformjait.

"Semmilyen komoly és mély reformot nem lehet a bevezetés pillanatában kommunikációsan megnyerni" - vélekedett az oktatási tárca vezetője, hozzátéve, hogy a reformok ellenzői mindig hangosabbak, szervezettebbek, mint azok, akiknek az érdekében áll a reform. Magyar Bálint szerint ez különösen igaz az oktatás területén, ahol a reform nyertesei a gyerekek.

"Egy kiélezett választási küzdelemben, a szavazatokért folyó harcban természetesen megpróbálják a nagy pártok minimalizálni a reformokból eredő kockázatot" - jegyezte meg az oktatási miniszter.

Magyar Bálint szerint a jelenlegi kormánykoalíció győzelme esetén a koalíciós tárgyalásokon dől majd el: melyik tárca vezetőjét melyik párt adja. A reformokat az SZDSZ mindenképpen folytatni akarja - tette hozzá az oktatási miniszter.