Túl a nehezén?

InfoRádió / MTI
2006. április 5. 08:00
Szerdán kevéssel éjfél után tetőzött a Duna Budapestnél 861 centiméteres vízállással, a gátak jól bírják a terhelést. 2002-ben is "csupán" a 848 centimétert érte el a vízszint.

Az éjszaka rendkívüli esemény nem történt, sehol nem volt gátszakadás - tájékoztatta az InfoRádiót Dobson Tibor Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség szóvivője.

A gátak és az árvízi kapuk jól bírják a terhelést, nagyobb szivárgások a legkritikusabbnak minősített Római-parton nincsenek.

A Dunán Budapestnél a következő napokban lassú apadás várható és az áradó folyó valószínűleg a jövő hét második felére húzódik vissza a rakpart vízszintjére.

A folyó Visegrádnál már 6 centimétert apadt, ám ennek ellenére néhány helyen folytatják a töltések megerősítését - mondta az InfoRádiónak Visegrád polgármestere, Hadházi Sándor.

Az éjszaka intenzív védekezés folyt a város több részén is: a Batthyány téren magasították az aluljárók körül korábban homokzsákokból kialakított védelmi vonalat, hogy a feltörő víz ne juthasson le az aluljáróba.

A csatornákból a III. kerületben is feltört a víz az úttestre, mintegy 15 centiméter magasságú víz borítja az utat, több szakaszon egy sávra szűkítették a közlekedést. Aquincumnál szintén vízátfolyások keletkeztek az utakon.

A BKV fődiszpécserének tájékoztatása szerint a főváros közlekedésében az előző napokhoz képest szerdán nem várható változás, a 2-es villamos viszont a Közvágóhídtól a Boráros tér helyett az Erzsébet-híd pesti hídfőjéig közlekedik.

Országszerte a kitelepített emberek száma szerdára 549-re nőtt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hadházi Sándor, Visegrád polgármestere
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást