Kuncze: 13 kérdésre kell válaszolniuk a jelölteknek

Infostart
2006. április 5. 15:50
Az SZDSZ 13 kérdésre szeretne választ kapni a szerdai Gyurcsány-Orbán miniszterelnök-jelölti vitán. A párt elnökének kérdései az esti vita mind a nyolc témáját érintik.

A szabad demokraták a mezőgazdasággal kapcsolatban arra kíváncsiak, hogy a termelést vagy a vidéket támogató programot tartják-e jobbnak a jelöltek.

Az adók, a költségvetés, az államadóság témakörét illetően arra várnak választ: vajon megfogant-e már a fejekben, hogy Magyarország versenyhelyzetben van.

Ha az ország a térség pénzügyi-gazdasági központjává akar válni, akkor az SZDSZ által javasolt egységes, egykulcsos adóra van szükség - mondta Kuncze Gábor.

Az otthonteremtés, családtámogatás területét érintve a pártelnök szerint az a kérdés, hogy képesek vagyunk-e áttérni a rászorulókat támogató szociálpolitikára, vagy továbbra is az alanyi jogon mindenkinek járó rendszert akarják fenntartani.

A pártelnök a gazdaságpolitikát illetően arra vár választ: folytatódik-e a privatizáció vagy esetleg visszaállamosítás lesz.

A munkahelyteremtés kapcsán szerinte az a kérdés, hogy az államnak vagy a piacnak szánnak-e nagyobb szerepet.

Az SZDSZ elnöke arra is rákérdezne, hogyan tehető igazságosabbá a nyugdíjrendszer.

Az oktatáspolitikában az a liberálisok kérdése, hogy hajlandók-e folytatni az elkezdett, gyerekközpontú reformot, vagy pedig visszafordítják a folyamatokat és a gyerekeket megint versenyképtelen helyzetbe sodorják.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást