Egy apróságon bukott le az illegális szeméthegy feltöltője

Infostart
2006. április 5. 15:16
A sittel együtt kiöntött bontási dokumentumokon és tervrajzokon bukott le az albertfalvai illegális szeméthegy feltöltője - tudta meg az InfoRádió. A rendőrség a szemétben talált papírok alapján azonosította a tettest, aki elismerte, hogy ő a hibás, és vállalta, hogy a futballpályányi illegális hulladékot elszállítja.

Az InfoRádió hívta fel a figyelmet egy hónapja a 6-os út bevezető szakasza mellett, az albertfalvai Savoya Park közelében felhalmozott sitt- és szeméthegyre, amely a szakértők szerint Budapest legnagyobb illegális hulladéklerakója volt.

A riport nyomán az önkormányzat feljelentést tett, és a napokban megtalálták a tettest is.

Lakos Imre, a XI. kerületi önkormányzat alpolgármestere az InfoRádiónak elmondta: a vállalkozás azon bukott le, hogy a szeméttel együtt bontási dokumentumokat is hagytak a helyszínen.

"Két irányba mentünk: tettünk egy rendőrségi feljelentést, és mi is elkezdtünk kutatni a helyszínen, ami érdekes eredménnyel járt, hiszen bontási dokumentumokat találtunk a törmelék között, amelyek a ferencvárosi Gizella-malom bontásából származtak" - közölte Lakos Imre.

Hozzátette: a vállalkozó a rendőrségen elismerte, hogy ő a hibás, és vállalta, hogy az illegális hulladékot elszállítja a helyszínről. Kérdésre Lakos Imre hozzátette, hogy a károkozó nem ússza meg bírság nélkül.

A kiszabható bírság nagysága azonban nem visszatartó erejű - ismerte el.

Az alpolgármester közölte azt is, hogy a területet a közeljövőben jobban fogják őrizni, hogy ne következhessen be hasonló eset. Később az önkormányzat az ingatlan értékesítését tervezi.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást