eur:
394.42
usd:
369.55
bux:
65240.52
2024. április 19. péntek Emma

Az Országos Választási Bizottsághoz fordul az SZDSZ

Az Országos Választási Bizottsághoz fordul a Szabad Demokraták Szövetsége a Fidesz egészségüggyel kapcsolatos kampánya miatt - jelentette be Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője. A Fidesz válaszában közölte: a koalíciós pártok programjában szerepel a fizetős egészségügy bevezetése.

Horn Gábor szabaddemokrata ügyvivő a beadvánnyal kapcsolatban úgy fogalmazott: pártja nem tűri, hogy a Fidesz kampánya folyamatosan hazugságokra épüljön.

Molnár Lajos szabaddemokrata egészségügyi miniszter-jelölt azt mondta: azért nyújtanak be kifogást, mert a Fidesz egészségüggyel kapcsolatos reklámkampánya alkalmas a választók megtévesztésére.

A politikus úgy vélte, hogy erkölcsileg mélyen elítélendő becsapni, megtéveszteni és félrevezetni a betegeket.

Molnár Lajos az OVB-hez benyújtott kifogását Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének április 3-án Szombathelyen tett kijelentésére alapozza, aki, mint mondta, a jelenlegi kormánykoalíció tagjaira utalva úgy fogalmazott: "azt mondják, el akarják adni és fizetőssé teszik az egészségügyet, de hogyan fogjuk akkor gyógyíttatni magunkat?"

Közölte: szintén kifogást nyújt be az OVB-hez egy szerdai napilapban megjelent fideszes hirdetés miatt, "mely azt sugallja, hogy a kormány privatizálni kívánja a kórházakat, aminek következtében a betegeknek magas összegeket kell majd fizetniük egy-egy tanácsadásért, szülésért, műtétért".

A Fidesz fenntartja véleményét

Az MSZP és az SZDSZ a 2004 decemberi népszavazást megelőző kampányában világossá tette: el akarja adni a magyar kórházakat. Az emberek a népszavazáson erre egyértelműen nemet mondtak - írta közleményében a Fidesz szóvivője.

"A hatalom azonban továbbra is semmibe veszi az emberek véleményét, hiszen a luxusbaloldal pártjainak mostani választási programjában is szerepel a magántőke bevonása az egészségügybe, a kórház-privatizáció és ezáltal a fizetős egészségügy bevezetése" - írta Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×