eur:
395
usd:
370.83
bux:
65362.97
2024. április 19. péntek Emma

Állandó gátat szeretnének a Dunakanyar polgármesterei

Állandó gát megépítését szorgalmazzák a dunakanyari polgármesterek. Tervek már vannak, de pénz egyelőre nincs. Három település polgármestere nyílt levelet intézett a miniszterelnökhöz, amelyben azt kifogásolják, hogy a kormány az árvízi védekezéssel kapcsolatosan nem minden intézkedést tett meg időben.

Nagymaroson eddig 30millió forintot költöttek az árvíz elleni védekezésre. Az árvíz miatt 3,5 kilométer hosszan építettek ki homokzsákból védvonalat. Ennek megépítéséhez sok ember munkájára volt szükség, de nem lesz ez másként a bontás idején sem ezért Nagymaros kormányzati segítséget kért.

Ugyan ettől a problémát tart Kismaros polgármestere is. Poldauf Gábor azt mondta: míg a homokzsákokat 300-an pakolták az árvíz elleni védekezéskor, addig a védvonal szétbontásához már nem lesz segítség.

A polgármester hozzátette: a településen jelenleg meglévő gátat 500 méterrel arrébb kell helyezni mert akkor a jövőben meg tudják védeni a házakat a víztől. Kismaroson néhány helyen mobil védműveket is kell építeni, ehhez pedig a kormánytól várnak segítséget.

Sződliget polgármestere szerint náluk az jelentene védelmet ha a 2-es számú főutat megemelnék 60-70 centiméterrel Göd és Vác között. Ez megvédené a víztől azt a 100-150 ingatlant, amelyekben most károkat okozott a folyó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×