Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány Ferenc kezdi a kétpárti vitát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orbán Viktor, Kuncze Gábor, Gyurcsány Ferenc, Dávid Ibolya sorrendet sorsoltak ki a négypárti miniszterelnök-jelölti vitára, amelyet csütörtök este tartanak. Egy nappal korábban Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor vitáját a szocialista jelölt kezdi.
Kétpárti: Gyurcsány Ferenc kezdi

A Gyurcsány-Orbán vitán elsőként a mezőgazdaságról tárgyalnak, majd az adókról és a költségvetésről, az otthonteremtésről, a családtámogatásról, és az egészségügyről. A hatodik téma az oktatás lesz, ezt követi a gazdaságpolitika, a munkahelyteremtés, végül a nyugdíjak, a bérek és a megélhetés kérdése kerül terítékre.

A két nagy párt miniszterelnök-jelöltje az április 5-ei vita elején és végén is 2-2 percben összegezheti gondolatait. A vitatott kérdésekben egyikük három percben fejtheti ki álláspontját, amelyre a másik jelölt egy percben reagálhat, majd saját álláspontját szintén három percben mondhatja el, ezután az első felszólaló válaszolhat az elhangzottakra.

Négypárti: Orbán Viktor lesz az első megszólaló

Április 6-án Orbán Viktor (Fidesz) kap elsőként megszólalási lehetőséget, őt követi Kuncze Gábor (SZDSZ), Gyurcsány Ferenc (MSZP) és Dávid Ibolya (MDF). Elsőként a munkahelyteremtésről, majd az egészségügyről, a korrupcióról és a fejlesztésekről vitáznak a kormányfőjelöltek.

Az egyenként 90 perces vitákat a Magyar Televízió rendezi. Április 5-én az állami televízió két munkatársa, Rábai Balázs és Süveges Gergely lesz a moderátor, a négypárti estet pedig a TV2 és az RTL Klub egy-egy munkatársa vezeti majd.

A kétpárti, és a négypárti miniszterelnök-jelölti vitákat az InfoRádió éloben közvetíti szerdán, illetve csütörtökön este 7 órától.