Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fidesz kész anyagilag támogatni az árvíz elleni védekezést

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nincs elég pénz az árvíz elleni védelemhez - jelentette ki Szentendrén Fidesz elnöke.

"Egy darabig még jön a homok, a gépkocsik és van munkaerő, az önkéntesek is segítenek, de egy idő után az önkéntesek ereje már kevés, tehát pénz kell, mert e nélkül nem lehet védekezni" - mondta Orbán Viktor, miután kilátogatott a szentendrei gátra.

Orbán Viktor szerint a veszélyhelyzet bejelentése azért fontos, mert azt követően nem helyi forrásokból kell finanszírozni a védekezést, hanem a kormány is segít.

A Fidesz elnöke közölte: pártja is megvizsgálja, milyen összeget tud a védekezéshez rendelkezésre bocsátani, és gondolkodik a vasárnapi szolidaritási rendezvényen összegyűjtött pénzek átcsoportosításáról.

A Fidesz vasárnapi budapesti nagygyűlésén összegyűjtött pénzt eredetileg a beteg gyerekek gyógyítására szánták.

Kijelentette: ha a kormány továbbra sem ad Budapestnek pénzt az árvíz elleni védekezésre, akkor a Fidesz saját költségvetéséből csoportosít át néhány millió forintot.

"Most nem annak az ideje van, hogy számba vegyük, milyen védelmi munkákat mulasztott el a kormány az elmúlt négy évben, hiszen itt állunk térdig a vízben. Ilyenkor nem egymásra kell mutogatni, a Fidesz kormány mindenesetre 203 kilométernyi gátat épített meg kormányzása alatt" - mondta.

SZDSZ: az árvíz, mint kampányelem

"Orbán Viktor a szentendrei gátakon az árvízi fenyegetettséget is a Fidesz kampánytémái közé emelte" - írta közleményében Gulyás József, az SZDSZ ügyvivője.

A liberális politikus szerint a Fidesz elnöke, "mint rutinos katasztrófapolitikus", sietett kijelenteni, hogy egyelőre nincs elég pénz az árvíz elleni védelemhez.

"Mi, liberálisok elutasítjuk ezt a cinikus magatartást, melyből úgy tűnik, hogy Orbán Viktor a krízishelyzetet is személyes kampánycéljainak rendeli alá" - írta Gulyás József.