Munkáspárt: hamis volt a visszaléptetésekről szóló közlemény

InfoRádió / MTI
2006. április 1. 11:51
Visszaéltek a Magyarországi Munkáspárt 2006 nevével, amikor egyik internetes postafiókjáról valótlan információt juttattak el az MTI-hez - állítja a párt elnöksége, amely az Országos Választási Bizottsághoz fordult a visszaléptetésekről szóló közlemény miatt.

Vajnai Attila, a párt alelnöke szerint nem ők adták ki azt a közleményt, amely szerint a párt minden egyéni jelöltjét és listáit visszalépteti. A dokumentumot úgy juttatta el valaki, vagy valakik a távirati irodához, hogy feltörték a párt internetes postafiókját.

Ha az OVB - kivizsgálva az ügyet - nem kezdeményez büntető eljárást, akkor azt a párt megteszi - hangsúlyozta Vajnai Attila.

Az alelnök szerint a párt központi bizottsága március 18-án tárgyalt a jelöltállítás tapasztalatairól, és olyan döntést hozott, hogy az adott körülmények között az egyéni jelöltek és területi listák kérdése a helyi szervezetek hatáskörébe tartozik, amelyek a visszaléptetésekről nem döntöttek.

Vajnai Attila úgy véli: tudatos politikai provokáció történt, politikai ellenfeleik így próbálják elbizonytalanítani az elkötelezett baloldali szavazókat.