A nagygyűlések hétvégéje

Infostart
2006. április 1. 04:05
Mindkét nagy párt a hétvégén tartja nagygyűlését. Az MSZP szombatra, az Andrássy útra várja híveit, míg a Fidesz rendezvénye vasárnap, a Kossuth téren lesz, a fővárosban.

Sem az MSZP sem a Fidesz hétvégi budapesti nagygyűlésén nem lesznek beléptető kapuk. A pártok illetékesei azután beszéltek erről, hogy Demszky Gábor főpolgármester a fővárosi védelmi bizottság rendkívüli ülése után közölte: a robbantásos merényletekre vonatkozó fenyegések miatt a hétvégi nagygyűléseken beléptető kapukat állítanak fel.

Csaknem kétezer rendőr biztosítja majd a rendezvényeket. Az áteresztő-pontokon az érkezők átvizsgálását a szervezők által felkért biztonsági cégek végzik majd.

A nagygyűlések előtt a helyszíneket a Köztársasági Õrezred és a Rendészeti Biztonsági Szolgálat tűzszerészei vizsgálják át. Az átvilágított helyszíneket azt követően rendőrök fogják biztosítani - mondta az InfoRádiónak az ORFK szóvivője.

Garamvölgyi László szerint a rendezvények napján a rendőrségnek elsősorban közlekedésrendészeti, közlekedésbiztonsági és közbiztonsági feladatai lesznek.

A nagygyűléseken csaknem kétezer rendőr lesz jelen, köztük civil ruhás nyomozók is, akik a tömegben elvegyülve biztosítják majd az eseményeket.