Szonda Ipsos: a gazdasági elit is megosztott

Infostart
2006. március 31. 19:08
A gazdasági elit véleménye is megoszlik arról, hogy kormányt kell-e váltani - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. A közvélemény-kutató cég kutatási igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a cégvezetők 45 százaléka megtartaná a mostani kormányt, 40 százalékuk pedig új kabinetet szeretne.

Kiegyenlítettek az erőviszonyok a két nagy párt között a gazdasági elit körében: 33 százalékuk az MSZP-re szavazna, 32 százalékuk a Fideszre. A megkérdezettek 4 százaléka az SZDSZ-re adná le voksát. Vannak köztük bizonytalanok is, akiknél nehéz eldönteni, hogy esetleg melyik oldal felé húznak - mondta Závecz Tibor az InfoRádiónak.

A kormány leváltása vagy megtartása terén is hasonlóan kiegyenlített a verseny: a gazdasági elit 45 százaléka szeretné, ha maradna a kormány, és 40 százalék mondja azt, hogy menjen.

A Szonda Ipsos kutatási igazgatója szerint az, aki a kormányváltás mellett van, alapvetően a párt preferenciája miatt vélekedik így, és nem gazdasági megfontolásból. A megkérdezettek politikai nézettől függetlenül optimistán néznek a jövő elé.

Egyedül a választások kimenetelének prognózisában mutatkozik jelentősebb különbség: a megkérdezettek 45 százaléka véli úgy, hogy az MSZP nyer, és csak 35 százalék gondolja úgy, hogy a Fidesz kerül ki győztesen a választásokból.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást