Szalay utca: tüntetés és lóláb

Infostart
2006. március 30. 15:52
Kilóg a politikai lóláb - így kommentálta egy újságírói kérdésre az SZDSZ elnöke a Szalay utcai ingatlan ügyét. A Fidelitas a köztársaság vagyonának védelmében tüntet, az MSZP ezt provokációnak tartja. A parlament költségvetési bizottsága is tárgyalta voltan az ügyet, ha a szocialisták elmentek volna az ülésre.

Az SZDSZ elnöke arra emlékeztetett, hogy a Szalay utcai ingatlant még az Antall-kormány alatt szerezte meg a mostani miniszterelnök egyik cége.

Kuncze Gábor hozzátette: 1998 és 2002 között, miközben a Fidesz kormányon volt, az ingatlanról kötött szerződést végig betartották. Használták a helyiségeket és fizették a bérleti díjakat.

"Úgy látszik a gazdaságban minden lehet, kivéve, ha valaki politikai ellenféllé válik, akkor semmit. A politikai barát mindent megtehet" - jelentette ki a szabad demokrata elnök.

A liberális politikus azt mondta: a szerződés ügyében másfél éve még más állásponton volt az ügyészség. Most hirtelen megváltozott, és nem tudták megmondani, hogy mi alapján fordulnak majd a bírósághoz.

Fidelitas: tüntetés szombaton

Közben a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezete bejelentette: a köztársaság vagyonának védelmében tüntetést szerveznek április 1-jére, miközben a szocialista párt a köztársaság védelme érdekében szervezett demonstrációt.

Szijjártó Péter, a szervezet elnöke az InfoRádióban azt mondta: szocialisták azért bírálják szervezetüket a demonstráció miatt, mert az kellemetlenséget okoz Gyurcsány Ferencnek és Szilvásy Györgynek, aki a Miniszterelnöki Hivatal illetékeseként aláírta a Szalay utcai ingatlanok eladásáról szóló szerződéseket. Szilvásy György jelenleg Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke.